Barkod Basan Terazi İle Kolay İşletme Yönetimi

16-08-2020 12:58

Barkod Basan Terazi İle Kolay İşletme Yönetimi

Bir işletmede perakende satışı gerçekleştirilen hububat, açık gıda ürünleri, sebze ve meyve gibi ürünler konusunda stok ve satış yönetimi sağlamak açısından yenilenen teknolojilerden faydalanmak mümkündür. Örnek olarak barkod basan terazi bu tip ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmelerde stok yönetimi açısından da çok önemli bir avantaj ortaya çıkarmaktadır.


Bakliyat gibi kilogram ölçü bazından tartım gerçekleştirildikten sonra satılan gıda ürünlerinde genellikle büyük miktarlarda stoklar gerçekleştirilir. Sonrasında stok yönetimi ve satış yönetimi açısından bu stoklara bağlı bir şekilde sisteme fiyat ve kod bilgisi girilir. Müşteri bu ürünü 1 veya 2 kilogram gibi bir ölçü ile aldığında, barkod basan terazi bu tartım işlemini sağladıktan sonra girilen kod bilgisine göre barkod oluşturur ve yazıcı üzerinden çıktı verir. Bu sayede stok yönetimi ve satış yönetimi kolayca sağlanabilir.


Barkod Okuyuculu Terazi Neden Tercih Edilmelidir?

Barkod okuyucu genel anlamı ile birlikte bir ürünün üzerinde yer alan barkodun okunması, kasaya satış miktarı ve fiyatının aktarılması ve bu sayede stok yönetiminin sağlanması için fayda oluşturur. Bu sistemin terazi ile entegre bir şekilde çalışması sayesinde de barkod okuyuculu terazi cihazı ortaya çıkarken, bu cihaz günümüzde birçok işletme için kolaylık oluşturmaktadır.


Pratik bir teknolojiye sahip olan barkod okuyuculu terazi içeriğinde bir yazıcı ve bir okuyucu bulundurduğu için terazi üzerinde tartılan ürün açısından barkod basma işlemi ve bu barkodu gereken noktada okuyarak, kasa vazifesi görme işlemi sağlamaktadır. Yani temel olarak bu sistemler çok komplike bir yapıyla kasa, terazi ve barkod okuyucu cihazların bir araya gelmesi sayesinde üretilmektedir. Bu nedenle satış yönetimini çok daha kolay bir hale getirerek, kasada hızlı hizmeti sağlamak isteyen işletmeler bu tercihi gerçekleştirebilir.


Barkod Basan Terazi Nasıl Seçilmelidir?

Farklı markalar tarafından farklı teknolojiler ve kapasiteler ile üretilen barkod basan terazi ürünleri, bazen standart bazen değişen özelliklere sahiptir. Klasik olarak bu cihazların tümünde belirli bir tartma kapasitesi, yazıcı, ekran ve klavye yer alır. Ancak tartma kapasitesi değişebileceği gibi kullanılan kağıt kapasitesi, baskı kalitesi ve malzeme kalitesi gibi değişiklikler ortaya çıkabilir.


Genellikle barkod basan terazi seçimleri gerçekleştirilirken birçok işletme öncelikli olarak sahip olduğu bütçeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buna bağlı olarak işletme kapasitesini karşılayacak boyutlarda yeterlilik oluşturan ve dayanıklı bir seçim yapmak önemlidir. Bu bağlamda internet bağlantısı sağlayan, LED ekrana sahip veya çok daha klasik özelliklere sahip teraziler tercih edilebilir.

 

Bu güncel ve bilgi verici içerik katkısından dolayı ALEXA ekibinden EZGİ KOÇ'a teşekkürler...

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.