Barkod Okuyucu Cihazı Nasıl Bir İhtiyaç Haline Geldi?

16-08-2020 13:06

Barkod Okuyucu Cihazı Nasıl Bir İhtiyaç Haline Geldi?

Yıllar öncesinde stok yönetimini hatta farklı amaçlarda sağlık takibi veya personel takibini gerçekleştirmek için barkod adı verilen sistemler kullanılmaya başlandı. Düz siyah çizgiler ve aralarında bulunan beyaz boşluklar ve altında yer alan rakamlar ile oluşan barkod takibinin yapılması açısından da barkod okuyucu cihazı gibi bir teknoloji geliştirildi. Bu teknoloji, belirli bir süreç sonrasında çok sık kullanılan ihtiyaçlardan birine dönüşmeyi de başardı.


Aslında barkod okuyucu cihazı bugün bilindiği üzere neredeyse her işletmenin kasasında yer alan standart cihazlardan birisidir. Örneğin, giyim mağazaları, işletmeye gelen her ürünü barkod etiketi sayesinde sisteme kaydeder, stok yönetimi sağlar, satış sırasında giriş-çıkışları kontrol eder ve ürün takipleri sağlayabilir. Bu nedenle barkod okuyucu temel olarak her işletmenin en önemli ihtiyaçlarından biri şeklinde görülmektedir.


Barkod Okuyucu Cihazı Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde barkod okuyucu cihazı birçok farklı alanda kullanılan ve yaygın olarak süpermarketler gibi işletmelerde görülen ürünlerdir. Çünkü bu tip işletmelerde örneğin atıştırmalık ürünler barkod numaraları sayesinde market sistemine giriş yapar ve satış takibi de barkod okuma işlemi ile sağlanır. Aslında kullanılan bu sistem satış ve stok kontrolünün çok daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlar.


Genel olarak işletmelerde ürün satışı sırasında yazarkasalarda görülen barkod okuyucu cihazı aslında farklı noktalarda da kullanılmaktadır. Havalimanlarında, otogarlarda, konser salonlarında ya da konferanslarda bilet kontrolü yapılırken de barkod okuyucu kullanılmaktadır. Kitapçılar, kütüphaneler, hastaneler ve güvenlik noktaları gibi alanlarda kimlik ve üye kartı kontrolleri için de barkod okuma işlemleri yapılmaktadır.


İşletmeler İçin Yazar Kasa Barkod Okuyucu Fiyatları

İşletmeler açısından düşünüldüğünde barkod okuyucular, yazar kasa ile birlikte kullanılan cihazlardır. Bu nedenle artık birçok işletme yazar kasa temin etmek istediğinde, barkod okuyucu ile entegre şekilde çalışan yazar kasalar tercih eder. Bu açıdan yazar kasa barkod okuyucu fiyatları önemli bir ayrıntı oluşturmaktadır.


Market veya ürünlerde kilogram ile satış gerçekleştiren işletmelerde terazi eklentilerinin de bu cihaz içerisinde bulunması ile birlikte yazar kasa barkod okuyucu fiyatları değişiklik gösterebilir. Bu tip işletmelerde yazar kasa içerisinde entegre olan barkod okuyucu, ürünün barkodunu okuyarak, yazarkasaya fiyat aktarımı ve adet aktarımını sağlar. Bu sayede satış gerçekleştirilen ürünlerde çok daha kolay bir şekilde fiş ya da fatura elde edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.