Barkod Okuyucu Makinesi İçin Önemli Bilgiler

18-08-2020 14:21

Barkod Okuyucu Makinesi İçin Önemli Bilgiler 

Barkod adı verilen etiket, bilgisayar ortamında oluşturulmuştur, arka planı şeffaftır ve ön planında farklı kalınlıklarda ve belirli aralıklarda çizgiler yer alır. Barkodlarda yer alan bu şekiller vektörel bir yapıya sahiptir ve aslında içerisindeki çizgilerin kalınlıkları ve arasındaki boşluklar belirli kodları ve bilgileri içermektedir. Bu kapsamda barkod okuyucu makinesibarkod içerisindeki bu bilgileri okur, bilgisayar üzerine aktarır ve kullanılmasını sağlar.


Herhangi bir işletmede barkod yer alan bir ürün veya bir üyelik kartı üzerinde barkod okuyucu makinesi kullanıldığında, çizgiler ve sayıların temsil ettiği değerler ekranda görülür. Örneğin, bir süpermarket işletmesinde kasadan geçen her ürün için barkod okutulduğunda; ürünün fiyatı, türü, markası, gramajı ve ürün kodu gibi bilgiler öncelikle ekran üzerinde sonrasında fiş ya da fatura üzerinde ifade edilir.


Barkod Okuyucu Makinesi Nasıl Seçilmelidir?

Pratik bir teknoloji oluşturan barkod okuyucu makinesi günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Aslında genellikle süpermarketler akla gelen ilk işletmeler olsa da petrol istasyonları, giyim mağazaları, kırtasiyeler, spor salonları, havalimanları, otobüs işletmeleri veya sinemalar gibi birçok alanda barkod okuma işlemi ile ürün veya hizmet sunumu yapılabilmektedir.


Kullanım alanı çok geniş ve yaygın olduğu için barkod okuyucu makinesi seçilirken de kullanım alanlarının özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, Wi-Fi bağlantısı sağlayarak, uzaktan kontrole yardımcı olacak şekilde sinema salonlarında bilet barkodlarını okumak için bu duruma özel bir cihaz seçilebilir. Ancak bir giyim mağazasında kasada kullanım gerçekleştirileceği için kasada sabit şekilde yer alacak veya el ile kullanılabilecek bir cihaz seçimi yapılabilir.


Doğru Ve Kaliteli Barkod Okuyucu Al

İşletmenizde kullanım amacınızı ve işletmenizin türünü göz önünde bulundurursanız, okuyucu makineyi çok daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz. Farklı markalar ve modeller tarafından üretilmiş kablolu veya kablosuz modeller yer alabileceği için barkod okuyucu al işlemini gerçekleştirirken çok geniş bir aralıkta seçim sağlayabilirsiniz.

Genellikle barkod okuma cihazları tercih ederken, bütçe en fazla göz önünde bulundurulan noktalardan birisidir. Bütçeye uygun bir şekilde barkod okuyucu al işlemi sağlanmak istendiğinde, lazer okuyucular, imager okuyucu, çok yönlü okuyucu, kablosuz okuyucu veya el terminali gibi seçimler yapılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.