Barkod Yazıcılı Terazi Gıda İşletmelerinde Birebir Çözüm

17-08-2020 08:38

Barkod Yazıcılı Terazi Gıda İşletmelerinde Birebir Çözüm

Gıda işletmelerinde genellikle açık yani perakende şekilde satışı gerçekleştirilen birçok farklı gıda tartılma vasıtasıyla müşterilere sunulur. Örnek olarak bakliyatlar, meyveler, sebzeler veya baharatlar gibi gıda ürünleri önce tartılır, ardından barkod yapıştırılarak yazarkasadan geçirilir. Bu nedenle barkod okuma sisteminin çalışabilmesi için bu tip işletmelerde birebir çözüm olarak barkod yazıcılı terazi kullanılabilir.


Gıda işletmelerinde stoklara girmiş olan ürünler paketli olduğunda direkt olarak barkodlar sayesinde stoklara işlenir. Ancak kilo ile satılan bulgur veya pirinç gibi açık gıdalar belirli bir ürün stok numarasına sahip olarak tartıldıktan sonra barkod alınır ve bu sayede stok kontrolü sağlanır. Aksi takdirde özellikle büyük gıda işletmelerinde stok kontrolünü sağlamak zor olacağı için sistemi daha kolay bir hale getirmek açısından barkod yazıcılı terazi en pratik tercihlerden biri olacaktır.


Barkod Yazıcılı Terazi Özellikleri Nelerdir?

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte birçok farklı marka tarafından üretimi gerçekleştirilen barkod yazıcılı terazi ürünleri, belirli standart özelliklere de sahiptir. Genellikle bu tip ürün sistemlerinde maksimum 15 kilogram veya 30 kilogram gibi tartma seçenekleri yer almaktadır. Ürünlerin üst kısmında bir klavye bulunması ile birlikte harf, rakam ve sembollerin yer aldığı bir tuş takımı bulunur.


Genellikle cihazlarda aydınlatmalı, iki ya da daha fazla satır yer alan LCD ekran kullanımı bulunurken, kimi zaman LED ekran teknolojisi ile üretilmiş sistemler de bulunmaktadır. Ürünlerin genellikle yan taraflarında veya klavye kısımlarında barkod etiketi baskısı gerçekleştiren bir yazıcı ve kağıt rulo kasası bulunmaktadır. Aslında sayılan tüm bu özelliklere bağlı olarak terazili barkod okuyucu fiyatları açısından da değişimler görülmektedir.


Yeni Teknoloji Barkod Yazıcılı Terazi Ürünleri

Günümüzde yenilenen teknolojik imkanların da göz önünde bulundurulması ile birlikte barkod yazıcılı terazi ürünlerinde çok daha yenilenmiş sistemler ile karşılaşmak mümkündür. Her işletmenin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde daha hızlı etiket baskısı gerçekleştiren, Wi-Fi bağlantısı sağlayabilen, kolay rulo değişimi sağlayan birçok farklı sistem yer almaktadır.


Özellikle stok kontrolü ve kasa kontrolünü internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen işletmelerde Wi-Fi bağlantısı oluşturan teraziler çok daha pratik ve faydalı ve kullanım oluşturmaktadır. Elektrik bağlantısı veya akü vasıtasıyla şarjlı olarak kullanılabilen bu sistemler rapor sunma ve logolu etiket basabilme gibi birçok farklı imkan sağlayabilmektedir. Bu bağlamda da terazili barkod okuyucu fiyatları ürünlerin sağladığı niteliklere ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.