Hızlı Satış İçin Barkod Yazıcılı Baskül

18-08-2020 14:31

Hızlı Satış İçin Barkod Yazıcılı Baskül 

Kuruyemiş, baharat, bakliyat, sebze, meyve, kuru gıda, sıvı gıda, inşaat ürünleri veya kilo ile ürün satışı gerçekleştiren işletmelerde ürünler çok yüksek miktarlarda stok edilir ve perakende olarak satışa sunulur. Örneğin, hırdavat malzemeleri satışı gerçekleştiren bir işletmede çivi kilo ile satışa sunulurken, stok üzerinden ne kadar çıkış yapıldığının takip edilmesi de önemlidir. Bu kapsamda tartma işlemi gerçekleştirirken barkod ve barkod okuma işlemini de sağlayabilmek için komplike bir cihaz olarak barkod yazıcılı baskül kullanılabilir.


Baskül teraziye göre kısmen daha büyük bir boyuta sahip olup daha yüksek boyutlu ölçümler gerçekleştirebilir. Perakende satış gerçekleştiren toptancılar örneğin kuruyemiş toptancıları 100 kilo ceviz veya badem satışı gerçekleştirirken, barkod yazıcılı baskül kullanabilir. Bu cihaz üzerinde, tartılan ürünün adını ve türünü girdiğinizde, sistemde bulunan fiyata ve bilgilere göre bu ürün için barkod etiketi oluşturur. Ürün kasaya geldiğinde de bu barkod okutularak, ürünün fiyatı temin edilir ve yazarkasada faturaya aktarılır.


Barkod Yazıcılı Baskül Kapasiteleri Nelerdir?

Bilindiği üzere baskül teraziye göre çok daha büyük boyutlara ulaştığı için bahsedildiği şekilde barkod yazıcılı baskül toptan alışveriş noktaları, hırdavatçılar veya hal işletmeleri tarafından daha fazla kullanılmaktadır. Bu noktada da kapasitelere bakıldığında, bu tip ürünlerde kilogram tartma boyutlarına göre ürün çeşitleri değişiklik gösterebilir.


İşletmelerin günlük olarak kullanım hacimleri, satmış oldukları ürünlerde en fazla hangi miktarlarda satış yaptıkları gibi noktalar ürün kapasite ve kategorilerini değiştirecektir. Ancak genellikle yük hücresi tek veya çift olmak üzere bu tip ürünlerde 50 kilogram gibi boyutlardan başlamak üzere kimi zaman 1000 kg gibi ağırlıkları tartacak boyutlara kadar ulaşan barkod yazıcılı baskül ürünleri yer almaktadır.


Tüm İşletmeler İçin Barkodlu Terazi İstanbul

İstanbul gibi büyük bir şehirde toptan ve perakende satış gerçekleştiren tüm işletmeler satış türlerine ve sundukları ürünlere göre terazi veya baskül ihtiyaçlarını mutlaka karşılamak zorundadır. Zira ticari usullere uygun olarak da mutlak bir şekilde toptancılık yapan işletmeler gibi noktalarda baskül kullanımı ve perakende işletmelerde barkodlu terazi kullanımı gerekebilir. Bu nedenle barkodlu terazi İstanbul seçimleri mutlaka yapılmalıdır.


İşletmeler barkodlu terazi İstanbul seçimlerini gerçekleştirirken, öncelikle işletme türünü, sonrasında da günlük satış veya hizmet kapasitelerini göz önünde bulundurmalıdır. Bu sayede elde bulunan bütçe, kapasite ve ihtiyaçlara bağlı olarak doğru marka üzerinden doğru modeller ile ürün alışverişleri yapılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.