Kolay Satış İçin Barkod Okuma Cihazları

18-08-2020 14:20

Kolay Satış İçin Barkod Okuma Cihazları 

Dijital olarak içeriğinde belirli bilgileri barındıran barkod; ürünleri tanımlayabilmek, stoklarda kayıtlı hale getirmek ve daha kolay satışa sunmak için kullanılan bir teknolojidir. Bugün dijital cihazlarda, ürün paketlerinde, telefon uygulamalarında veya kimlik kartlarında dahi bulunan barkodların kullanılır hale gelmesi için de barkod okuma cihazları kullanılması gereklidir.


Özellikle işletmeler açısından stok yönetimini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirerek ürün takibi yapabilmek ve satış işlemlerini kolaylaştırmak açısından barkod okuma cihazları büyük bir kolaylık oluşturmaktadır. Marketler, mağazalar, kırtasiyeler, lokantalar, spor salonları veya sağlık işletmeleri herhangi bir noktada yer alan ürün veya hizmet barkodlarını bu cihazlar sayesinde okuyarak, ürün ve hizmet takibini kolaylaştırmaktadır.


Barkod Okuma Cihazları Nasıl Çalışır?

İşletmelerde ürün veya hizmetlerin takip edilmesi için özel bir şekilde belirlenmiş barkod etiketlerinin okunması açısından kullanılan cihazlar yine pratik bir teknoloji ile çalışmaktadır. Örneğin bir mağazada satılan bir gömlek ürününün etiket bölgesinde yer alan barkod, barkod okuma cihazları sayesinde okutulur. Cihaz barkod üzerine ışınlarını gönderdiğinde, barkod içerisindeki veriyi okur ve bu veriyi anlamlı bir hale getirerek, bağlı olduğu yazar kasa veya bilgisayara aktarır.


Barkod içerisindeki veri bilgisayara aktarıldıktan sonra bu veri içerisindeki fiyat, ürün türü, adet, stok bilgileri, marka gibi birçok farklı bilgi net olarak ekranda görülebilir. Bu sayede internet bağlantısının veya direkt olarak ağ sisteminin kurulduğu işletmelerde stok ve satış yönetimi ile bağlantılı bir süreç kurmak için barkod okuma cihazları en önemli aracı cihazlardan biri olarak çalışır. Ancak önemli bir ayrıntı olarak bu cihazların sorunsuz çalışması için mutlaka kalibrasyon işleminin de doğru yapılmış olması gerekir.


Barkod Okuyucu Kalibrasyon Nasıl Yapılır?

Barkod okuyucu, üzerinde bulunan lazer veya led gibi bir ışık kaynağının kullanması vasıtasıyla barkod üzerine ışınlar gönderir. Bu ışınlar belirli bir çerçeve içerisinde yer alır ve barkodu okuyarak, barkod içerisinde bulunan veriyi elde eder. Bu nedenle düzenli bir çalışma elde edilmesi ve sorunsuz kullanım sağlanabilmesi açısından barkod okuyucu kalibrasyon işlemi düzenli şekilde yapılmalıdır.


Cihazlarda gereken barkod okuyucu kalibrasyon işleminin yapılması için her cihaz kendine has bir ayar konfigürasyonu oluşturmaktadır. Barkod adı verilen bu dijital kodlar bir ürün üzerinde, bir uygulama veya bir kimlik kartı üzerinde farklı boyutlarda olabilir. Boyut, uzunluk, kullanım şekli veya içerdiği bildiği gibi birçok farklı özelliğe göre de cihazın barkodu doğru bir şekilde okuması için kalibrasyon işleminin özel bir şekilde gerçekleştirilip, doğru kullanım elde edilmesi önemlidir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.