Pos Makinesi

20-08-2020 15:24

Pos Makinesi

Modern kasalar bilgisayar ekranı, EPOS yazılımı, kart makinesi, nakit çekmecesi, fatura yazıcısı, barkod okuyucu ve POS makinesinden oluşmaktadır. Kullanılan ödeme yöntemlerinden en yaygın olan nakit ve kredi kartı ya da banka kartlarıdır.

 

Pos Cihazı Nasıl Kullanılır?

Pos cihazlarında manuel ve otomatik bir sistem aracılığı ile kartlar kabul ettirilebilmektedir. Her iki durumda da bir kart okuyucuya ihtiyaç bulunmaktadır. Manuel giriş için bağımsız bir terminal gerekli iken bağlantılı bir sistem için entegre terminal gerekmektedir. Bu terminal türlerinden bağımsız olarak kablo, wi-fi ya da bir hat üzerinden internete bağlanması gerekmektedir. Bağımsız kart terminallerinde kaydedilen işlemler POS yazılımından bağımsızdır.


Ekran ya da yazar kasa üzerinde satılan ürünler geçildiğinde kart makinesine toplam tutarı girmeniz gerekmektedir, daha sonra terminal tarafından işlemin onaylanması için banka ile bağlantı kurulacak ve onaylandıktan sonra bir yazıcı varsa makbuz yazdıracak ya da ödemenin tamamlandığına dair uyarı sesi verecektir.


 Barkod POS yazar kasa kullanımı için EPOS yazılımına entegre bir terminal bağlanır bu sayede alıcı ekranına ve kart ödemesine ürün girildiği zaman merkezi yazılım işlem tutarını kart terminaline gönderir. Ödeme tutarını anlık olarak gören kullanıcıdan bu tutarı ödemesi istenir. Entegre terminallerde el ile herhangi bir şey girilmesine gerek yoktur her şey otomatik olarak halledilir. Ayrıca bağımsız terminallerde olduğu gibi telefon hattı ya da internet var ise makbuz da yazdırabilir.


EPOS sistemleri genelde satılan ürünleri ve tutarını girmek için bir ara yüze sahiptir. Nakit ödemelerde ise genelde müşteri tarafından verilen tutar nakit olarak girilir ve POS yazılımı müşteriye ne kadar değişiklik yapılacağını hesapladıktan sonra alınan para nakit çekmecesine konulur. Para üstü verilmesi gereken durumlarda müşteriye geri vermek için nakit çekmecesinden gerekli miktar alınarak müşteriye verilir. Nakit çekmecesinde olası hırsızlığı önlemek için güvenli bir şekilde kapatılmalıdır.


Yazar kasa POS yorumlarına bakıldığında birçok olumlu geri dönüş ile karşılaşılmaktadır. Kullanıcılar işlerini ne kadar kolaylaştırdığını, kasa kuyruklarının azaldığını söylemekte kullanmamış olan kullanıcı ve işletmelere tavsiye etmektedirler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.