Yazar Kasa Pos Cihazı

20-08-2020 15:27

Yazar Kasa Pos Cihazı

Alışverişlerimizde bize destek çıkan her durumda kurtarıcı rolünde olan POS cihazlarıdır. Günümüzde çok yaygın kullanılmakta neredeyse POS cihazı olmayan bir işletme bulunmamaktadır. POS cihazları içerisinde bulunan termal rulolar ile makbuz yazdırmaktadır.

POS cihazlarının kullanımı oldukça basit olmakla birlikte çipli ve çipsiz olarak ikiye ayrılmakta genelde çipsiz olanı tercih edilmektedir. POS cihazında kart cihaza okutulur ve satış butonuna basılarak gerekli olan tutar girilir. Bazı POS cihazlarında ise önce satışın yapılıp sonra kartın okutulduğu da olabilmektedir. Tutar girildikten sonra müşteriden şifre istenir, şifre girilip onaylandıktan sonra ise bir fiş çıkar. İkinci fiş ise kart ile birlikte çıkarılıp müşteriye verilmektedir.

Yazar kasa POS barkod okuyucu cihazlarında çipli, çipsiz olanlara ek olarak ayrıca kablosuz olanlar da bulunmakta ve kablosuz POS cihazlarını genelde kuryeler tercih etmektedir. Bunun nedeni kablosuz POS cihazlarının cepte taşınacak kadar küçük boyutlara sahip olmasıdır. Kablosuz POS cihazlarının çalışma prensibi de diğerleri ile aynı olmakla birlikte kablosuz POS cihazları internete ihtiyaç duymaktadır. İnternet bağlantısı olmadığı bir konumda çalışması imkansızdır. Bunlar dışında bazı POS cihazları kredi ve banka kartlarından temassız ödeme almakta böylelikle şifre girmeye gerek kalmamaktadır.

 

Pos Makinesi Gün Sonu Nasıl Alınır?

Bir işletme ya da kurumun gün içerisindeki tüm işlemlerini gösteren belgeye gün sonu raporu denmekte ve gün sonu raporları detay ve toplam olarak ikiye ayrılmaktadır. Gün sonu raporları işletmenin gün gün içerisindeki işlemlerini detaylı ya da detaysız olarak göstermektedir. Kurumsal şirketlerde bu raporlar gün sonunda merkeze gönderildiği için ayrıca önemlidir.

Gün sonu raporu eğer alınmaz ise yazar kasa POS barkod okuyucu cihazlarında bir sonraki gün satış gerçekleşmez. Bu yüzden işletme sahibinin ya da çalışanların gün sonunda bu raporu alması gerekir. Ayrıca kurumsal firmaların bu raporları saklaması gerekmektedir. POS cihazından gün sonu raporu en üstte bulunan tuşa basılarak kolayca alınabilmektedir fakat gün sonu raporu alırken POS cihazının slip haznesi mutlaka dolu olmalıdır, aksi halde gün sonu raporu alamazsınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.